Rescue en EHBO

Naast de rescue cursus voor problemen in en onder water, bieden we DAN EHBO cursussen aan.

Rescue cursus
Tijdens de open water cursus heb je veel methodes geleerd om eventueel voorkomende problemen bij jezelf op te kunnen lossen. Het kan voorkomen dat je buddy of een andere duiker een probleem heeft en dan is het goed als jij hem/haar daarbij kunt helpen. Tijdens de rescue cursus komt dit uitgebreid aan bod. Je leert hoe je in een vroeg stadium stress kunt herkennen, waardoor gevaarlijke situaties veelal voorkomen kunnen worden. Mocht er tocht iets mis gaan onder water, leer je hoe je moet handelen om jouw buddy te redden. In geval van nood kan EHBO dan ook nodig zijn. Samen met de rescue cursus volg je dan ook een EHBO cursus.

 

DAN EHBO cursussen
Om nadat je het slachtoffer uit het water hebt gehaald optimale hulp te kunnen bieden, leer je de basis reddingsvaardigheden die voor elke Rescue duiker verplicht zijn. Dit zijn skills die bijgehouden moeten worden.


DAN BLS+D provider
De DAN BLS+D provider opleiding bestaat uit Reanimatietraining, EHBO, basis verbandleer en Defibrilatie. Dit zijn de basisonderdelen om een slachtoffer op een goede manier hulp te kunnen bieden totdat de ambulance arriveert. Ook bij duikongelukken is het op deze manier mogelijk om hulp te bieden. Voor deze opleiding is een uitbreiding mogelijk waarbij je kinderen en baby’s leert hun spoedeisende hulp te bieden zoals reanimeren.

DAN Automated External Defribillation (AED) provider
Plotselinge hartstilstand is een van de voornaamste doodoorzaken. Deze cursus traint duikers en andere geïnteresseerden in het herkennen van en zorg verlenen bij een plotselinge hartstilstand, onder andere door middel van een automatische externe defibrillator (AED's) Je leert de waarschuwingstekens van een plotselinge hartstilstand te herkennen, BLS uit te voeren terwijl de AED in gereedheid wordt gebracht, te reanimeren met een AED en zorgen voor en onderhouden van een AED.

DAN Oxygen Provider
Bij duikongelukken is je geleerd altijd pure zuurstof te geven aan het slachtoffer. Tijdens deze opleiding leer je de zuurstof set te gebruiken en de veiligheidsregels omtrent het gebruik van een zuurstofsysteem. In deze opleiding leer je ook zuurstof te gebruiken tijdens het reanimeren en daarom is het van belang dat je een geldig BLS brevet in je bezit hebt. Deze opleiding bieden wij aan tegen kostprijs (boek en brevet), aangezien wij het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk duikers weten hoe de zuurstofset gebruikt moet worden in het geval van en ongeluk.

DAN Advanced Oxygen Provider
Deze opleiding is een uitbreiding op de Oxygen Provider opleiding. Tijdens deze opleiding heb je al geleerd om te reanimeren met een verhoogd zuurstof percentage. Tijdens deze opleiding leer je door gebruik te maken van de beademingsautomaat en de ambu-ballon waardoor je 100% zuurstof kunt geven tijdens het reanimeren. Deze opleiding kan in combinatie met de DAN Oxygen Provider opleiding gevolgd worden of gebruikt worden als opfrisles, wanneer het weer een tijd geleden geweest is, dat je de zuurstofset heb leren te gebruiken. Op deze manier ben je optimaal voorbereid om de zuurstofkoffer te kunnen gebruiken wanneer dit nodig is.

DAN On-Site Neurological Assessment
De DAN Neuro cursus traint DAN Oxygen providers in het uitvoeren van een neurologisch basisonderzoek bij een mogelijk gewonde duiker. De tijdens deze beoordeling verkregen informatie zal: 1: Een betrouwbaar systeem leveren om de urgentie van een duiknoodgeval te beoordelen, afhankelijk van de symptomen die worden vermeld door duikers die ter plekke zijn. 2: De gewonde duiker laten zien dat er een probleem is, als dat zo is kan het helpen de gewonde duiker te overtuigen van de noodzaak van eerste hulpbehandeling zoals zuurstof om zo bij te dragen aan het verdwijnen van de symptomen.

DAN First aid for Hazardous Marine Life Injuries (HMLI)
Ernstige verwondingen door zeedieren zijn zeldzaam, maar de meeste duikers ondervinden wel eens wat ongemak. Deze cursus leert duikers om deze verwondingen zo gering mogelijk te houden en het ongemak en de pijn te reduceren. Het verschaft ook kennis over specifieke soorten verwondingen en de algemene eerste hulp ervoor. Zorg ervoor dat je weet wat je moet doen als er gevaarlijk zeeleven dichter bij je in de buurt komt dan je lief is. Je leert tijdens de cursus: Gevaarlijke zeedieren te identificeren, Mogelijke verwondingen veroorzaakt door gevaarlijke zeedieren te herkennen, Verwondingen van gevaarlijke zeedieren te vermijden en bij eventuele problemen eerste hulp te verlenen bij verwondingen.Planning
In de cursusagenda vind je de eerst volgende data voor de Rescue en EHBO cursussen.
Lijkt het je wat? Heb je nog vragen? Geef je dan op via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.