Open Water

Kun je nog niet duiken? Dan is de Open Water duikcursus de eerste stap.

Cursus inhoud
De Open Water duikcursus bestaat uit 5 zwembadlessen en 5 duiken in het buiten water.
In de vijf zwembadlessen leer je de basis duik vaardigheden in rustige omgeving. Bij SDVA ligt hier veel nadruk op het zweven en zeer goede controle over het drijfvermogen.
In de vijf buiten water duiken, bijvoorbeeld in de Vinkeveense Plassen, worden eerst alle oefeningen herhaald. Daarna ligt de focus op zelfstandig een duik plannen en maken.

Bij SDVA zijn we heel vooruitstrevend in de Open Water cursus. Waar veel duikscholen nog oefeningen op de knieen doen, gebeurt die bij SDVA allemaal zwevend. Op deze manier ben je beter voorbereid op echte duiken. Immers, niemand wil zijn knieen op het prachtige koraal parkeren of een stofwolk veroorzaken in het Nederlandse water.

 

Brevet
Met het wereldwijde erkende brevet kun je met jouw buddy (uiteraard te vinden bij SDVA) zelfstandig duiken tot 18 meter. Wil je daarna verder, kun je bijvoorbeeld een specialicatie volgen.


Kosten
Deze cursus kost in totaal € 389,-.
Hiervoor krijg je niet alleen zwembadtoegang, lesmateriaal, gebruik duikmateriaal, instructie en een duikbrevet voor, maar ook nog eens een heel jaar lidmaatschap bij SDVA.


Planning
In de cursusagenda vind je de eerst volgende data voor de Open Water cursus.
Lijkt het je wat? Heb je nog vragen? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.