Wie zijn wij?

Studenten Duik Vereniging Amsterdam (SDVA) is een duikvereniging speciaal voor studenten en oud-studenten, opgericht in 2005. 

De vereniging bestaat uit een enthousiaste club duikers van elk niveau (Open Water Diver tot Instructeur). Alle mensen die een duikbrevet hebben of van plan zijn deze binnenkort te halen zijn welkom als lid. Het maakt niet uit via welke duikorganisatie je een brevet hebt gehaald, zoals PADI,  NOB, CMAS, SSI, NAUI of andere.

De leden zijn actief in verschillende commissies. SDVA organiseert veel duiken in de omgeving van Amsterdam. Daarnaast organiseren we duik weekendjes weg naar Zeeland en andere bijzondere bestemmingen. Jaarlijks regelen we een duikvakantie naar bijvoorbeeld Tenerife of Egypte. 

Elke maandagavond houden we onze conditie op pijl door een zwem- en snorkeltraining in het Zuiderbad. Afwisselend ligt de nadruk op conditie, onderwater skills of techniek. Een aantal keer per jaar zijn er speciale clinics, zoals onderwaterhockey, nettentraining (met perslucht in netten verstrikt raken) of vinslagentraining (om te leren geen zand op te woelen). Na de training duiken we de kroeg (CafĂ© Zouk) in voor een welverdiend biertje. 

Naast het duiken en trainingen organiseren we ook veel andere (duik gerelateerde) activiteiten. Zoals een bezoek aan het Oceanium of de recompressie tank van het AMC. We spijkeren onze kennis bij door duiklezingen, EHBO- en quizavonden. Maar ook een filmavondje, wijnproeverij, pubquiz of Sinterklaasviering krijgt bij SDVA een duikerstintje!

Vanuit de vereniging is het mogelijk duikmateriaal met korting te huren, hou je je skills en conditie op peil op de trainingsavond en plan je, onder het genot van een drankje, je volgende duik met je nieuwe buddies. Kortom, DE plek voor studerende Amsterdamse duikers.  

boot bbq P1030039 kdag